Muziek en ijsjes in de Eikelaar

In de binnentuin van De Eikelaar is door team Welzijn van ’t Heem tijdens de opslot-tijd regelmatig een muzikaal optreden georganiseerd voor de bewoners en belangstellende huurders. Daaraan is geen ruchtbaarheid gegeven. Het was namelijk niet de bedoeling, dat half Udenhout zou toestromen om te genieten van live-muziek, laat staan om arm-in-arm mee te deinen, om luidkeels mee te zingen of om een dansje te plegen op het grasveld. Dat mocht allemaal niet gebeuren van mevrouw Corona.

Het voorlopig laatste optreden in de binnentuin vond afgelopen Pinksterzaterdag plaats. Het duo Got2Sing maakte er een heerlijk muziekfeest van. Marcel en Mascha brachten een gevarieerd programma, van jaren ’60 muziek tot Nederpop. De vele bekende nummers werden dan ook met vrolijke gezichten en licht meebewegen ontvangen.

Zo’n dertig tot veertig bewoners hebben er zichtbaar van genoten. Sommigen konden buiten op een veilig geplaatste stoel zich door het duo laten verrassen; anderen deden dat vanuit hun kamer, gordijn opzijgeschoven en het raam open. Ongetwijfeld hebben er meer bewoners van de muziek van Marcel en Mascha genoten. Maar die bleven voor ons, verplichte buitenblijvers, onzichtbaar.

In de pauze trakteerde Contact50 op een ijsje. De medewerkers van het Zorgteam en die van Team Welzijn brachten zo’n tachtig ijsjes rond in de zorgafdelingen en in de binnentuin. Dat ijsje was zeer welkom, want het was een hete, maar zeer zeker ook een heel gezellige Pinksterzaterdag.

Lian Hoogstraten, coördinator SCW

Scroll naar top