Leden KBO Biezenmortel hebben gekozen

Op 9 september is in Biezenmortel een extra ledenvergadering gehouden, waarbij de vraag naar het voortbestaan van de afdeling KBO Biezenmortel het enige agendapunt was. Aanleiding voor deze bespreking is de gemeentelijke herindeling, waarbij per 1 januari 2021 de gemeente Haaren ophoudt te bestaan en Biezenmortel overgeheveld wordt naar de gemeente Tilburg. Er kon gekozen worden uit verschillende mogelijkheden.

Na het bespreken van de uiteenlopende gevolgen van de verschillende mogelijkheden werd er gestemd. De aanwezige leden kozen nadrukkelijk niet voor het opheffen van de afdeling en ook niet voor zelfstandig blijven. Met overgrote meerderheid stemden de leden ervoor om per 1 januari 2021 op te gaan in Contact50.

De komende maanden gaan de besturen gebruiken om dit proces van samensmelting zo geruisloos mogelijk te laten verlopen. Het behoud van een zo groot mogelijk aanbod van activiteiten in Udenhout én Biezenmortel staat daarbij centraal. Maar voordat dit gerealiseerd wordt, zullen de leden tijdens een groot jubileumfeest op 7 oktober stilstaan bij de afgelopen 60 jaar KBO Biezenmortel.

Hein Abbing
Voorzitter KBO Biezenmortel
Voorzitter Contact50 Udenhout

Scroll naar top