Ton van Nieuwburg legt bestuurstaken neer

Contact50 Ton AfscheidNa 7 jaar legt Ton van Nieuwburg zijn werkzaamheden als bestuurslid neer. Voorzitter Hein Abbing dankt hem voor zijn inzet met een mooie bos bloemen voor echtgenote Carla.
Wie aan Ton van Nieuwburg denkt, ziet onmiddellijk twee verschijningen voor zich. De ene is de mens Ton met zijn warme sociale betrokkenheid: altijd in voor een onderhoudend praatje, altijd belangstelling voor het wel en wee van de mensen om hem heen.
De andere, maar voor hemzelf minstens even belangrijke verschijning, is de toneelmens Ton; toneelspelen is zijn grote passie.

Als toneelspeler hebben de toenmalige leden van de Werkgroep Cultuur Ton ook leren kennen. Zij woonden met een groep belangstellende leden van destijds KBO Udenhout een toneelstuk bij, dat door de Berkel-Enschotse Torenspelers op de planken werd gebracht. Tot hun verwondering speelde dorpsgenoot Ton van Nieuwburg er als amateur-acteur de sterren van de hemel. Na afloop raakten ze in gesprek met hem en dat gesprek duurt nog steeds voort. Ton is in 2007 bij de Werkgroep Cultuur gekomen.

Via Ton kwamen de werkgroep en de belangstellende leden in contact met het theater. Hij organiseerde mede het theaterbezoek en brengt nog steeds allerlei nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden voor theaterbezoek onder de aandacht. Enkele voorbeelden: Hij onderhield het contact met en zorgde voor optredens van de Torenspelers, nu TTT Theaterproducties Tilburg. Ton bemiddelde voor bezoek aan De Tilburgse revue en optredens van Boems. Ook het bezoek aan de grootste Indoor Taptoe van België in Lommel maakte hij voor velen mogelijk. Verder heeft hij tal van andere activiteiten mede georganiseerd.

De betrokkenheid van Ton bij de ouderen was zo groot, dat hij in augustus 2013 vervangend vice-voorzitter in het bestuur van KBO Udenhout werd. Vanaf de Jaarvergadering in april 2014 tot de uitgestelde Jaarvergadering op 10 september jongstleden bekleedde hij de functie van vice-voorzitter. Om gezondheidsredenen is Ton nu gestopt als bestuurslid, maar zijn betrokkenheid blijft. De leden van de Werkgroep Cultuur zijn heel er blij mee, dat Ton nog wel blijft meedenken in de Werkgroep. Dank je wel, Ton.

Gerda Coret,
Coördinator Werkgroep Cultuur.

Contact50 Udenhout werkgroep cultuur