Kijk-, luister- en doetips van Henk

Deelnemers aan onze Windows- of internetcursussen leren om met Google interessante en nuttige zaken op te zoeken. Volgde u al zo’n cursus? Of u hebt daarvoor geen cursus nodig, omdat u al heel lang met Google zoeken werkt. Hoe dan ook, voor de tips van deze keer is het wel nodig dat u het kunt, met Google zoeken op internet.

Leer werken met de digitale overheid
Contact50 Uenhout Mijn overheidGegevens-uitwisseling met de overheid gaat steeds meer via internet. Niet alleen de belastingdienst schakelt over naar digitaal, maar ook de gemeente en andere overheidsinstanties.
Wilt u ook overheidszaken via de computer regelen? Op de website van MijnOverheid.nl vindt u een Berichtenbox en Uw gegevens. Hoe om te gaan met Digid is te ontdekken en te leren op https://digid.steffie.nl/nl/.

 

 

De Wandeling met René Bastiaanse
Contact50 Udenhout de wandelingIn de vorige ContActueel werd u nog naar België ‘gestuurd’ voor een fikse wandeltocht dwars door het land van onze zuiderburen. Deze keer blijven we dichter bij huis: in onze eigen provincie.
Tussen 1998 en 2005 zond Omroep Brabant wekelijks een wandeling uit. Beleef met René Bastiaanse opnieuw één of meerdere wandelingen door ons Brabant. De eerste wandeling voerde door de grootste zandverstuiving van Europa: de Loonse en Drunense Duinen.

U kunt alle 240 wandelingen opnieuw bekijken of u kiest een van de populaire wandelingen. Alle wandelingen zijn terug te zien via YouTube.

 

Met Arnaut Hauben rond de Noordzee
Contact50 Rond de noordzeeVorige maand tipten we Dwars door België, onlangs op de Nederlandse tv uitgezonden. In Rond de Noordzee zien we verrassende verhalen die zich op, rond en in de Noordzee afspelen. De grenzen van de Noordzee worden opgezocht.
De programmamakers gaan op zoek naar de verhalen, die horen bij de grote geschiedenis van de zee en bijbehorende kust.
Ze starten in Nederland en reizen door naar België, Frankrijk, Engeland, Schotland, Noorwegen, Denemarken en Duitsland. Ze gaan te voet, te paard en met het openbaar vervoer, met ferryboten, vrachtschepen en reddingssloepen langs de Noordzeekust en laten ons heden en verleden van de Noordzee zien.
Kijk op  NPOPlus Rond de Noordzee.

Coördinator werkgroep Cursussen en Vorming

 

Contact50 Udenhout cursussen digitaal werken
Scroll naar top