Kijk-, luister- en doetips van Henk

Weg in eigen land
In de lente-editie van het NS ‘Spoormagazine’ vindt u volop inspiratie voor dit voorjaar. Fijne wandelingen in rustige natuurgebieden, de leukste online shopadressen en exposities, en – wat kijken we ernaar uit – reistips voor als we weer op pad mogen. Veel leesplezier.

De wereld over in zeven musea
Via https://artsandculture.google.com  bereikt u de meeste musea. Klik op die site op het loepje rechtsboven, zet de cursor vervolgens op Zoeken en typ daar de naam van het museum, gevolgd door een enter.
Een expositie bekijken in een van de digitaal geopende musea? Hieronder volgen 7 tips

 1. Mauritshuis
  Ga naar www.mauritshuis.nl, klik op VERDIEP in de menubalk en daarna op DE COLLECTIE. Haarscherpe werken van Vlaamse en Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw.
 2. Salvador Dali
  Bent u liefhebber van surrealistische kunst, ga dan naar www.salvador-dali.org/en
  Klik vervolgens op de groene knop [VISITA VIRTUAL]. (negeer de popups)
 3. Rijksmuseum Eregalerij
  De Eregalerij, hét hoogtepunt van het Rijksmuseum, vindt u op www.rijksmuseum.nl/nl/thuis .
  Scroll naar beneden en maak uw keuze uit mogelijke onderwerpen: een duik in de collectie, videotours, meesterwerken, een nieuwe podcast, en nog veel meer.
 4. Parijs Musée-d’Orsay.
  Een uitstapje naar Parijs voor een bezoek aan twee zalen van Musée d’Orsay. Een zaal biedt een expositie over het gebouw zelf, dat ooit een stationsgebouw was. In de andere zaal zijn topstukken uit het (post)impressionisme te bewonderen.
  Ga naar https://artsandculture.google.com/partner/musee-dorsay-paris
 5. Het Uffizi in Florence
  Kunst uit niet alleen Da Vinci en Michelangelo, maar ook Rembrandt en Rubens.
  Ga naar www.virtualuffizi.com/explore-the-uffizi.html en klik op ‘virtual tour’ om van zaal naar zaal te gaan.
 6. Kunst uit het oude Egypte
  Geen schilderijen, maar kunstvoorwerpen uit de hele wereld bekijken? Liefhebbers van kunst uit het oude Egypte kunnen versierde sarcofagen en hiërogliefen bekijken.
  Ga naar https://artsandculture.google.com/partner/the-british-museum
 7. Museo Thyssen-Bornemisza in Madrid
  Een bijna complete reis door de kunstgeschiedenis van Europa en de Verenigde Staten kunt u maken in het Museo Thyssen-Bornemisza in Madrid.
  Voor een ‘virtual visit’: www.museothyssen.org/en , klik op het loepje rechtsboven en vervolgens in het keuzevakje naast Virtual Visit; op de volgende pagina kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de permanente collectie van het museum bekijken.

Voor al deze websites geldt dat u cookies, die u eventueel kunt aanpassen, moet accepteren om het museum binnen te kunnen gaan. Bent u eenmaal binnen, dan zoekt u zelf uw weg. Misschien is dat soms wat puzzelen.
Alle musea bieden de keuze tussen landstaal en Engels.

Coördinator werkgroep Cursussen en Vorming

 

Contact50 Udenhout cursussen digitaal werken
Scroll naar top