Ons Gesprek: in gesprek over levensvragen

Waarschijnlijk hebt u onlangs in het Brabants Dagblad het grote artikel over Ons Gesprek van KBO-Brabant gelezen, waarin onder meer een van onze leden vertelt over haar ervaringen met deze gesprekken. Misschien hebt u gedacht: ik wil wel zo’n gesprek.

Contact50 Wilma SchroverWilma Schrover, directeur van KBO-Brabant, komt in datzelfde artikel uitgebreid over dit initiatief aan het woord: „Ouderen willen hun zorgen, hun gemoedstoestand, hun last niet bij hun kinderen neerleggen omdat ze hen niet ongerust willen maken, of verdrietig”.

Maar met wie kan iemand in die situatie dan wél praten? Wilma Schrover: „Als je oud bent en het leven wringt: wees eerlijk, práát; KBO-Brabant helpt de ouderdom te verdragen. Het doel van Ons Gesprek is ouderen nieuwe inzichten te geven, hen te helpen hun problemen anders te benaderen of hun te leren hun situatie te accepteren.”

Gespecialiseerde vrijwilligers
Voor het voeren van deze 6 tot 8 gesprekken zijn 25 vrijwilligers speciaal opgeleid. Deze vrijwilligers hebben al veel gesprekservaring. Ze zijn meestal gepensioneerd en als geestelijk verzorger, theoloog, maatschappelijk werker, verpleegkundige in de psychiatrie of in een dergelijk beroep werkzaam geweest.

Een gesprek aanvragen
Hebt u behoefte aan een goed gesprek over uw leven? Neem dan contact op met KBO-Brabant. Dat kan ia de website van KBO Brabant op de pagina Hulp bij levensvragen.
Ter hoogte van Wilt u in gesprek? klikt u op de afbeelding en kunt u het aanvraagformulier invullen.

Telefonisch een gesprek aanvragen kan ook en wel via Contact50 Udenhout telefoon 073–644 40 66; u wordt in verbinding gesteld met een van de gepensioneerde geestelijk verzorgers voor een intakegesprek. U kunt met deze persoon kort bespreken welke vragen u bezighouden, waarna een van de vrijwilligers van Ons Gesprek u terugbelt.

Aarzel niet, als u denkt dat deze gesprekken iets voor u kunnen betekenen, vraag Ons Gesprek aan.

Voor dit artikel is ondermeer gebruik gemaakt van gegevens op www.kbo-brabant.nl .
PR Contact50

Contact50 Ons Gesprek
Scroll naar top