Zomerse woorden van de voorzitter

Het lijkt de goede kant op te gaan met het terugdringen van de Coronapandemie. Het aantal besmettingen daalt, de bezetting van de IC-bedden in de ziekenhuizen loopt terug en het aantal mensen dat een vaccin heeft ontvangen, stijgt.
Gelukkig maar, want alle beperkingen beginnen aardig te knellen.
Langzaam worden de maatregelen versoepeld en er is perspectief op nog meer ruimte voor contact.

Deze positieve ontwikkeling was voor het bestuur van Contact50 aanleiding om eindelijk na zoveel maanden weer eens om de tafel te gaan zitten. De belangrijkste vraag op de agenda was: ”Welke activiteiten kunnen we weer opstarten en wanneer, rekening houdend met de geldende richtlijnen?”

Het antwoord op die vraag bleek niet zo eenvoudig te geven, omdat niemand kan zeggen hoe ‘normaal’ de situatie weer wordt. De gedachte was dat we ervan uit kunnen gaan dat het virus onder ons blijft. We kunnen ons daartegen wapenen door enerzijds ons te laten vaccineren en anderzijds door verantwoord te blijven handelen door hygiëne-regels in acht te nemen en thuis te blijven als je klachten hebt.

Vervolgens is het de kunst om met z’n allen de draad weer op te pakken en weer de vereniging te worden die bruist van de activiteiten. De vereniging waar we elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen en ervaringen opdoen. Want dat is de uitdaging die we de komende tijd aan moeten gaan met z’n allen: leden, vrijwilligers en bestuur. De betrokkenheid en de energie van iedereen is nodig. Uitgangspunt is en blijft dat we niet de grenzen gaan opzoeken, maar handelen binnen de geldende richtlijnen.

Het is natuurlijk niet zo dat er in de voorbije periode helemaal niets is gebeurd. De belastinghulpen van Contact50 hebben het grootste deel van hun werkzaamheden er alweer op zitten, de ondersteuning bij ICT-vragen is ook doorgegaan en binnenkort start het fietsen weer. Voor bijna alle andere activiteiten worden nu plannen gemaakt om zo vlug mogelijk weer te starten.

Het bestuur heeft intussen afscheid genomen van Jan van Gestel, coördinator van de werkgroep Ontspanning en Beweging. Vanwege te drukke werkzaamheden heeft hij besloten terug te treden. Gelukkig hebben we een vervanger gevonden in de persoon van John Freijse. Hij zal op korte termijn kennismaken met de leidinggevende vrijwilligers, zodat zij ook samen kunnen gaan nadenken over de opstart van de activiteiten.

Speciaal aandachtspunt bij al die plannenmakerij is Biezenmortel. De afdeling KBO-Biezenmortel is per 1 januari opgegaan in Contact50 en ook daar hebben de activiteiten natuurlijk stilgelegen. Vanaf de hernieuwde start zal bij elke activiteit bekeken worden hoe we deze samen vorm kunnen geven.

Kortom: er wacht ons een flinke uitdaging om zodra het weer mag, er het vertrouwde, actieve Contact50 Udenhout Biezenmortel van te maken voor alle 50 – plussers van Biezenmortel en Udenhout.

Intussen wens ik u allen een fijne zomer toe met zonnige vooruitzichten.

Hein Abbing
Voorzitter Contact50
Seniorenvereniging Udenhout Biezenmortel

Scroll naar top