De verrassingstocht van Wim en Wil

Op 5 augustus was het zover dat we met de fietsgroep “fietsen met Wim”, een hele dag op de fiets zouden stappen. Wim en Wil hadden twee weken daarvoor de route in de stromende regen verkend.

Het weer hielp nu enorm mee. We vertrokken om 10.00 uur met 11 auto’s, beladen met 22 fietsen, naar Goudriaan, een klein plaatsje in de Alblasserwaard. Eerst gestart met een kopje koffie, met of zonder gebak. Toen een kilometer verder de auto’s geparkeerd, waarna de fietstocht kon beginnen.

Het werd een geweldig mooie tocht langs plaatsjes zoals Ottoland, Oud Alblas en het hoogtepunt Kinderdijk. We hadden alle ruimte op het schitterende fietspad langs de molens, dat is dan weer een voordeel van corona. Na de lunch in het bezoekerscentrum was er volop gelegenheid om te genieten van het uitzicht en een blik te werpen op de schroefgemalen.

Terug langs de rivier ″de Lek″ langs Groot Ammers, en Nieuwpoort terug naar het startpunt. In Groot Ammers stopten we bij café het Posthuijs, om op het terras nog wat na te genieten.

De molens zelf hebben we niet bezocht, daar was met een fietstocht van 53 km. ook geen tijd voor. Het is zeker de moeite waard om zelf de route nog eens te doen en dan bijvoorbeeld een plaatsje als Nieuwpoort te bekijken. Het heeft al stadsrechten sinds 1283 en maakt deel uit van de Hollandse Waterlinie. Ook is het dan aardig om opengestelde molens van binnen te bekijken.

Om half zes waren we weer terug bij de auto’s. Fietsen op de fietsdragers en uiteraard Wim en Wil bedanken. Fantastisch gedaan mannen.

Uw tourverslaggever: Albert Bauer

Contact50 Udenhout Fietsclub logo
Scroll naar top