Langer thuis wonen dankzij glasvezel

Waarom zou je als oudere overstappen op glasvezel? Rube van Poelgeest, expert op het gebied van ICT in de zorg en een van de initiatiefnemers van SpinDok, denktank voor informatietechnologie in de zorg, weet het wel en geeft enkele mooie voorbeelden en argumenten om over te stappen naar glasvezel.

Contact met zorgverleners
„Ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, en dat kan gelukkig ook steeds vaker. Ik zou er dan wel bij willen zeggen dat een stabiele en snelle internetverbinding noodzakelijk is. Want hoe ouder je wordt, hoe groter de kans is dat je over internet met verschillende disciplines in de zorg en zorgverleners te maken krijgt. Denk aan de huisarts, fysiotherapeut of thuis- en mantelzorg. En ook een afspraak met bijvoorbeeld je huisarts via beeld-/videobellen is steeds meer aan de orde van de dag. Dat scheelt veel tijd voor beide partijen, en zo is de zorg op afstand toch dichtbij.”
De zorg maakt ook steeds meer gebruik van kunstmatige intelligentie. Software en computers helpen steeds vaker bij het stellen van een diagnose. Rube geeft een voorbeeld: „Je kunt bijvoorbeeld thuis je bloeddruk laten meten, en deze kan dan worden uitgelezen op de huisartsenpraktijk. Of u hebt een moedervlekje dat wilt u laten checken, ook daarvoor is een app ontwikkeld. Dan is het van belang dat u een goede internetverbinding hebt, en ook dat de uploadsnelheid in orde is. U stuurt immers de gegevens naar iemand anders toe.”

Glasvezel in Udenhout
Mocht u nu denken, het komt er toch wel? Rube zegt: „Daar zou ik niet op wachten, voor je het weet ben je jaren verder of is de aansluiting niet meer gratis zoals nu.”
Kies dan ook voor uw portemonnee en keuzevrijheid. Met glasvezel hebt u een goede, snelle en stabiele verbinding voor een concurrerende prijs

Delta wil graag in Udenhout een glasvezelnetwerk aanleggen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, kosten en voorwaarden? Ga dan naar de website van Deltafiber.

deltafiber
Scroll naar top