Geheugenkoffer in de Bibliotheek

Heb je geheugenproblemen? Heeft een familielid of vriend van je dementie? Werk je in de zorg of ben je mantelzorger voor iemand die lijdt aan dementie?

Kom dan eens kijken in de Dementheek van de Bibliotheek Midden-Brabant.

In de Dementheek in de Bibliotheek Udenhout kun je materialen lenen die comfort of hulp bieden aan mensen met dementie zoals boeken, films of spellen.

Je kunt er verschillende (geheugen)spelletjes lenen en terecht voor informatie over (beginnende) dementie of gewoon voor een kopje koffie.

We hebben sinds kort ook een Geheugenkoffer. De Geheugenkoffer is bedoeld voor mensen waarbij pas de diagnose alzheimer is gesteld. In de koffer zit informatiemateriaal over dementie. De koffer bevat diverse materialen, zoals boeken en activerings- en geheugenspelen. Spelers worden gestimuleerd kennis, ervaringen en herinneringen op te roepen en met elkaar te delen.

De koffer bevat veel herkenbare materialen uit Udenhout zoals uitdrukkingen in Udenhouts dialect. Foto’s van bekende Udenhoutse mensen en plekjes in het dorp, enkele (luister)boeken, informatieve flyers en een dvd. De Geheugenkoffer stimuleert om mooie verhalen uit het verleden op te halen en geeft aanleiding tot het vertellen van verhalen. Praten over het verleden geeft ouderen of mensen met dementie vaak een veilig gevoel.

De geheugenkoffer is gratis te leen, maar we vragen wel een borg van € 10,=.

Contact50 Udenhout Workshops in de Bibliotheek
Scroll naar top