Verslag: Dagreis Ridderkerk-Kinderdijk-Gouda

Het is een stralende dag. De weersverwachting zegt dat het ongeveer 30 graden gaat worden. Vol verwachting stappen 70 leden van Contact50 in twee bussen van EMA. Chauffeur John heeft de leiding en Siebe volgt in bus 2.

contact50 dagreisKlokslag negen uur vertrekt het gezelschap naar Ridderkerk. Een uurtje later zit iedereen bij van Noppen chocolaterie achter een kopje koffie of thee met wat zoetigheid. Eigenaar Frits vertelt met charme en humor over zijn passie. Hij demonstreert het productieproces, maakt bonbons en een chocoladekoe. We noemen haar Bertha. Af en toe vraagt en krijgt Frits hulp uit de zaal.

contact50 dagreisDe volgende halte ligt in Kinderdijk bij restaurant de Klok. Aan de ingang wenst een accordeonist iedereen welkom. Om in vijf minuten voor 70 personen een kroket op het bord te toveren draaien ze hier hun hand niet om. Het enige minpuntje vormen de verschrikkelijk botte messen!

contact50 dagreisVervolgens stapt iedereen weer in de bus voor een ritje naar Gouda. Van 14:00 uur tot 16:00 uur is er de mogelijkheid om daar zelfstandig rond te kijken. De een ploft neer op het dichtstbijzijnde terrasje, een ander gaat naar de St. Janskerk, het Gouds Museum of maakt gewoon een wandeling.

contact50 dagreisEn dan weer terug de bus in om aan te sluiten in de avondspits. Met het drukke verkeer duurt het twee uren om in Dongen te komen. Bij zalencentrum de Viersprong staat alles klaar voor een driegangendiner. Een dag met fantastisch weer en bezienswaardigheden wordt hier even fantastisch afgesloten. Een compliment aan de organisator Marijke Weijtmans is hier op zijn plaats.

U kunt alle foto’s die gemaakt zijn door Pieter Stappaerts en Wil Haans bekijken op deze website. U moet daarvoor wel inloggen.

Scroll naar top