Verslag: Uitstapje koffiemomentje

Uitstapje in de natuur.

Helaas was het weer ons deze woensdag niet gunstig gezind. Onze gasten van de drie ochtenden van het Koffiemomentje werden per auto naar de Moer gebracht waar De Duinexpres voor ons klaar stond. Gelukkig heeft het treintje wagons met glazen zijkanten en redelijk comfortabele stoelen.

Maar liefst 45 personen stapten in om door het Landgoed Huis ter Heide te rijden over bospaden en waar een hertje wegsprong en enkele Schotse hooglanders midden op het pad lagen. Onze chauffeur wist heel veel te vertellen over het ontstaan en ontwikkeling van de vennen, de bomen en de planten die we tegenkwamen. Veel gasten herkenden nog wel wat van vroeger, de tijd dat ze daar gewandeld of gefietst hadden.

Dat werd nog sterker toen we via Bos en Duin langs de duinrand naar De Rustende Jager werden gebracht. Onder de paraplu van Martijanne kwam iedereen droog binnen. We werden zeer hartelijk ontvangen en getrakteerd op een ′Twaalfuurtje′. Niet iedereen vond het donkere brood even lekker. De kroket daarentegen ging er wel in en ook het kopje soep. De terugweg liep over Loon op Zand door de Kraan en achter de golfbaan van De Efteling. Niet iedereen wist wat er allemaal nodig is om golfbanen aan te leggen en hoe het nu staat met uitbreidingen van het park.

Terug in de Moer stelden we vast dat de meesten het aangenaam hadden gevonden maar dat we bij een volgende keer beter weer moeten bestellen.

U kunt alle foto’s bekijken op deze website. U moet daarvoor wel inloggen.

contact50 koffiemomentje
Scroll naar top