Van de voorzitter

Als bestuur van Contact50 werden we onaangenaam verrast door de nieuwsbrief van Stichting De Peppel, waarin ons werd medegedeeld dat het Kruisgebouw vanaf 1 maart 2024 niet meer gebruikt kan worden.
We zijn volop bezig met het zoeken naar vervangende ruimten, maar dat zal waarschijnlijk niet voor alle activiteiten lukken voor 1 maart.

Gelukkig is er voor het koffiemomentje een, tijdelijke, nieuwe locatie gevonden zodat deze activiteit alsnog door kan gaan. De Bingo van Contact50 is verplaatst naar de soosruimte in ’t TrefpunT. Voor de activiteit koken met mensen met dementie is nog geen definitieve oplossing gevonden. Er zijn wel gesprekken met meerdere partijen. Hetzelfde geldt voor het afscheidscentrum, wel gesprekken maar nog geen vaste plek.

Zeer jammer is ook dat er nog geen reactie van de gemeente Tilburg is ontvangen op ons voorstel om het gebouw de Peppel op de begane grond uit te breiden met enkele lokalen. Onze zorgen en vragen zijn bij B&W, de raadsleden en individueel bij meerdere wethouders, kenbaar gemaakt. Uitgangspunt bij vragen van Contact50 en SWOU is om de activiteiten voor de senioren in Udenhout zoveel als mogelijk in en rond de Peppel plaats te laten vinden. Hierdoor kunnen bestaande voorzieningen gebruikt worden en blijft één van de pijlers dat senioren elkaar kunnen ontmoeten overeind.

Henk Kuijpers

Contact50 Udenhout jaarvergadering
Scroll naar boven