Berichten werkgroep Projecten

Voorlopige oplossing

Door de verkoop van ‘t Kruisgebouw door de gemeente Tilburg moesten we voor de bijeenkomsten van ‘t Koffiemomentje op zoek naar een andere accommodatie. Gelukkig was de jeu de boulesclub VOP zo gastvrij. We kunnen in hun kantine onze activiteit voortzetten tot het moment dat we terug kunnen naar de dan verbouwde ruimte in het huidige Kruisgebouw. Uiteraard zijn we VOP zeer erkentelijk voor hun hulp.

Zoektocht beloond

Dankzij de medewerking van “De Eikelaar” kunnen we onze kookclub een vervolg geven. Zij stellen de keuken en het restaurant op de eerste verdieping ter beschikking en hebben al kookplaatjes aangeschaft omdat er geen gasaansluiting aanwezig is. Wij hebben pannen aangeschaft en nog wat materiaal uit de keuken van het Kruisgebouw meegenomen, zodat we aan de slag kunnen.

Op maandag 8 april zal de eerstvolgende kookclub een feit zijn. Natuurlijk zijn we ‘t Heem en hun medewerkers op de locatie erg dankbaar voor de verleende medewerking.

Een aantal vrijwillig(st)ers en een kok bereiden het diner voor en helpen, daar waar nodig.

Informatie: 📧 ceesdegraaf@ziggo.nl
of 013-511 2440

Zal wel? Jazeker ! REPAREREN!!

Zaterdag 6 april staan we weer paraat om jullie kapotte spullen zo mogelijk te repareren of minimaal te adviseren wat je er het beste mee kunt doen. Weggooien kan altijd, maar vaak loont het de moeite om iets een tweede leven te geven, dus repareren. Nieuwe spullen kopen is immers ook aanmerkelijk duurder.

Een van onze reparateurs heeft meegedaan aan het programma “Factcheckers”. Dat ging over het repareren van aangeboden huishoudelijke apparaten. Hier bleek dat zo’n 60% van alle apparaten niet stuk was of gemakkelijk te repareren. Een video hiervan staat op de website van het Repaircafé.
Dus absoluut de moeite waard om tussen 10.00 – 13.00 uur in basisschool “De Wichelroede” (achteringang aan het Kloosterpad) eens een poging te wagen met een niet werkend apparaat.

Er komt steeds meer aandacht voor duurzaamheid.
Wij zetten onze deskundigheid in om daar een bijdrage aan te leveren.
Iedereen is van harte welkom!

Contact50 logo WG8
Scroll naar boven