Terugblik Valpreventie

Tijdens de cursus valpreventie leer je wat de meest voorkomende oorzaken van vallen zijn, welke risico’s je kunt tegenkomen en wat je zelf kunt doen aan preventie. Vanuit Contact50 heeft onlangs een groep zo’n cursus afgesloten. Het bleek een ware eyeopener!
De cursus is een initiatief en pilot van de gemeente Tilburg. Ze wordt in samenwerking met Fysiotherapie Centrum Udenhout georganiseerd door Contact50.

Hoewel de focus lag op balans, hebben we zoveel meer geleerd. Van bewustwording van ons lichaam tot de kunst van het in balans blijven, en zelfs praktische vaardigheden zoals veilig op- en afstappen van de fiets en hoe op te staan na een val. Het was niet alleen leerzaam, maar ook leuk en verrijkend. Aan de hand van testen, aan het begin, tussentijds en aan het einde, werden de vorderingen besproken en toegelicht door de leidster en de fysiotherapeut. Deze cursus heeft ons echt geholpen om met meer vertrouwen door het leven te gaan. Een initiatief dat navolging verdient.
Aldus deelnemer Stef Aldenhuijsen

Inschrijven als lid
Scroll naar boven