Terugblik Vitaliteitsdag

Veel mensen streven naar vitaliteit, dat is het gevoel hebben van levenslust en energie. Soms kunnen bepaalde factoren, denk bijvoorbeeld aan gezondheidsproblemen, zorgen voor een gebrek aan vitaliteit.
Wanneer Contact50 in samenwerking met KBO-Brabant een vitaliteitsdag aankondigt, grijpen veel leden de kans aan mee te doen. Men kan dan immers zelf in kaart brengen hoe het met een aantal gezondheidsaspecten gesteld is.

Bij binnenkomst op 6 maart in ‘t Plein kreeg ieder een een scoreformulier. In tweetallen moesten 13 stations voor meetonderdelen aangedaan worden. De bevindingen werden genoteerd op het scoreformulier. Die metingen werden verricht door vrijwilligers van Contact50, KBO-Brabant en door beroepskrachten van fysio, apotheek en verpleegkunde.

De fysieke metingen bestonden uit:

 • Lengte en gewicht: BMI
 • Knijpkracht
 • Bloktransfer
 • Zit-Opstaan-Zit
 • Functional Movement Screen (FMS)
 • 6 minuten wandeltest
 • Bloeddrukmeting
 • Glucosemeting

Aanvullende stations:

 • Voeding/alcohol
 • Oren/ogen
 • Gezelligheidstafel
 • Gesprek over valrisico’s

Wat kunnen de vele deelnemers aan de geslaagde vitaliteitsdag terugzien op een prachtig evenement. Ieder kreeg een actueel overzicht van zijn of haar lichamelijke en psychische toestand.

Contact50 Udenhout bestuur icon
Scroll naar boven