Reisverslag: Dagreis Tongeren.

Een gezellig clubje van 60 mensen stapte ’s morgens om 08.45 uur op de bus voor een dagreis naar de stad Tongeren in België. Langs een mooie route naar Postel waar de koffie met appelvlaai al op ons stond te wachten.

Daarna via landelijke wegen ging het naar Scherpenheuvel naar ons lunchadres, goed verzorgd en zeer smakelijk. Jammer dat het zonnetje verstek liet gaan en er onvoldoende tijd was om de basiliek te kunnen bewonderen. Vervolgens de reis naar Tongeren, de oudste Romeinse stad van België.

Een lokale gids stapte op de bus om ons te vertellen over het ontstaan van Tongeren vooral uit de Romeinse tijd.
De goed bewaarde stadsmuur en de hoge grafheuvels van de gesneuvelde Romeinen, Tumuli genaamd, zijn indrukwekkende overblijfselen van die tijd!
Tongeren ligt tussen twee rivieren, de Jeker en de Schelde. Het is omgeven door zeer leemachtige grond die op de vele tarwevelden goede en rijke oogsten opleveren.  De vele grote boerderijen met specifieke rode bakstenen die daar vroeger gebakken,  vormen een merkwaardige markering tussen van het Vlaamse en het Waalse Land.

Daarna is er nog even tijd om een terrasje pakken op het plein met de indrukwekkende beeld van Ambiorikx voor de grote Kerk.

Daarna gaan we via Maastricht naar het stadje Thorn met een stop voor het zeer lekkere diner en tenslotte op weg naar Udenhout.
Het was, ondanks de regenachtige dag, een wel zeer geslaagde reis geweest.

Tot ziens en we kijken weer uit naar een mooie dagreis van Contact50 in het volgende jaar!
Met groeten,
Marijke Weijtmans

Zie ook de fotoreportage van deze reis in het fotoalbum.

Contact50 Udenhout SCW
Scroll naar boven