Verslag dagreis naar Tongeren

De 60 deelnemers staan keurig op tijd klaar bij het Kruisgebouw en gaan via een rustige, toeristische route naar “de Kaasboerin“ in Postel. We genieten daar van koffie en een lekker stukje vlaai met slagroom.
We vervolgen onze reis via de “abdijenroute” naar Scherpenheuvel, een bedevaarts
oord met een mooie basiliek. Na de lunch vervolgen we de reis naar Tongeren. Dit is de oudste stad van België, zo vertelt ons de gids die inmiddels ook in de bus is gestapt. We rijden langs de Romeinse stadswallen en de gids vertelt ons over de Romeinse geschiedenis. Onze rit eindigt in de buurt van de Gotische basiliek en het standbeeld van Ambiorix.

Daar is gelegenheid om even rond te wandelen en een terrasje te bezoeken. We genieten nog van een heerlijk diner in Thorn en rijden dan weer huiswaarts. We hebben genoten van een fijne dag.

Kijk hier voor het uitgebreide verslag en meerdere foto’s van de busreis.

Contat50 logo WG3
Scroll naar boven