Herinneringen zijn van onschatbare waarde. Maar wat als je die herinneringen langzaam kwijtraakt? Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken, zelf of in je omgeving. In september, aan de vooravond van Wereld Alzheimerdag, gaan we tijdens het programma “Breingeheim” in gesprek over dementie en over de impact van deze ontwrichtende hersenziekte.
Dementie kan worden veroorzaakt door veel verschillende soorten hersenaandoeningen. Deze aandoeningen verschillen van elkaar, maar hebben ook een paar dezelfde kenmerken.
Neuropsycholoog Jolanda Snel en social designer Evie Sparidaens (zie foto) presenteren hun kennis en
ervaringen en delen de laatste ontwikkelingen.
Voeding en dementie
Er zijn steeds meer aanwijzingen dat ook de energiestofwisseling van het brein bij mensen met dementie verandert. En, heel mooi, er zijn onderzoeken die aanwijzingen geven hoe je daar zelf, met de juiste voeding, wat aan kan doen. Ook daar zullen we het over hebben tijdens Breingeheim.
Jolanda Snel
In mijn praktijk werk ik vooral met mensen van wie de hersenen net even anders bedraad zijn. Mijn doelgroepen zijn ouderen (al dan niet met neurodegeneratieve aandoeningen), en mensen met ‘neurodiversiteit’.
Evie Sparidaens
In mijn projecten vind ik het belangrijk om mij goed te verdiepen in de doelgroep waarvoor ik ontwerp. Zo vertel ik deze avond over het project “Vergeten
vragen,” waarbij de gevoelswereld van de mantelzorger wordt belicht.
Breingeheim wordt georganiseerd door de werkgroep Dementievriendelijk Udenhout, Biezenmortel, Berkel-Enschot in samenwerking met de Bibliotheek Midden-Brabant.
Praktische informatie
Plaats: Het Raadhuis, Slimstraat 2
Datum: Do. 19 september 20.00 – 21.30 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden is noodzakelijk via: 📧 dementievriendelijkudenhout@gmail.com