Workshops iPhone en iPad

Inschrijfformulier

U kunt uit onderstaande workshops een pakket samenstellen uit de onderwerpen die uw interesse hebben. U kunt u natuurlijk ook opgeven voor alle workshops. Daarbij maakt het niet uit of u een iPhone of een iPad hebt want op beide apparaten zijn de principes hetzelfde. Hebt u zowel een iPhone als een iPad, breng ze dan allebei mee.

Workshop CONTACTEN (het adresboek)
Waarschijnlijk hebt u veel namen in uw digitale adressenboek maar staan de gegevens wel op de goede plaats of is het een beetje ‘een rommeltje’?. Het is belangrijk dat alle gegevens goed zijn ingevoerd omdat meerdere apps hun informatie halen uit de app Contacten (bv Whatsapp, Mail, Bellen, Agenda, Kaarten) en dat u ze makkelijk kunt terugvinden (alfabetisch op voornaam of op achternaam). In deze workshop leert u wat de mogelijkheden zijn en hoe u alle gegevens invoert en op orde brengt. Breng daarom a.u.b. uw papieren adressenboekje mee want u gaat aan de gang met uw eigen contactgegevens.

Workshop WHATSAPP
U krijgt vast vaak appjes van (klein)kinderen en vrienden en u typt misschien ook een berichtje terug, maar weet u dat er veel meer mogelijkheden zijn om iets te laten horen? U leert o.a. gesproken berichten te versturen, maar ook beeldbellen en andere mogelijkheden die het gemakkelijker maken om met anderen contact te leggen. Deze, meest gebruikte app, heeft zoveel mogelijkheden dat de workshop uit twee bijeenkomsten bestaat.

Workshop MAIL
Waarschijnlijk ontvangt u uw e-mail op een vaste computer of een laptop. Maar hoe handig is het als u op vakantie bent en u kunt op uw iPhone of iPad ook uw mails ontvangen, lezen en beantwoorden? Ook leert u om mails te bewaren, te verplaatsen en te ordenen in mappen.

Workshop SAFARI (internet)
U leert informatie op te zoeken op internet en deze te bewaren, websites te openen en sluiten en nog veel meer handigheidjes. Dit onderwerp is zo omvangrijk dat de workshop uit twee bijeenkomsten bestaat.

Workshop CAMERA
Met uw iPhone / iPad kunt u allerlei soorten foto’s en video’s maken met de app CAMERA. Handig als u weet om te gaan thuis en onderweg!

Workshop FOTO’S
U leert om foto’s die u hebt gemaakt te bewerken. (knippen, lichter of donkerder te maken, een kleurenfilter erop te zetten) Maar ook om ze te te ordenen in albums zodat u ze gemakkelijk terug kunt vinden.

Workshop TELEFONEREN

U hebt uw mobiel aangeschaft om ermee te bellen en ermee gebeld te worden. Veel mensen doen dat op een onhandige manier. Pia leert u om een binnenkomend telefoontje op te nemen en om iemand te bellen die in uw telefoonlijst staat. Of om te bellen naar een nummer dat niet in uw lijst staat. U leert favoriete telefoonnummers op te slaan zodat u nooit meer hoeft te zoeken, recente gesprekken te verwijderen, gemiste oproepen te herkennen, de voicemail af te luisteren, het gesprek op de luidspreker te zetten zodat u niet constant met de telefoon aan uw oor hoeft te luisteren etc.
Niet voor gebruikers van een iPad !!

Workshop WACHTWOORDEN (onthouden en bewaren)
Raakt u ook zo in de war van alle wachtwoorden die u moet maken en onthouden? En weet u nooit welk wachtwoord u op welk moment moet gebruiken? Kiest u voor het gemak daarom maar altijd voor hetzelfde wachtwoord? Niet slim! We gaan aan de slag met het versleuteld opslaan van wachtwoorden op u iPhone/iPad zodat u nooit meer iets hoeft te zoeken op losse papiertjes en opschrijfboekjes.

Workshop AGENDA
Altijd uw agenda bij u als u onderweg bent! U leert afspraken in de agenda te zetten, te wijzigen, een herinneringsmelding in te stellen en allerlei andere functies te gebruiken die de digitale agenda u biedt.

Workshop NAVIGATIE
In de app Kaarten. Hiermee kunt u plaatsen en adressen opzoeken en de route ernaartoe uitstippelen waarbij u kunt kiezen uit vervoer per auto, te voet (fiets) of met het OV. Heel gemakkelijk de weg vinden als u in een vreemde stad loopt en naar een museum of andere gelegenheid wilt. Maar ook als u vooraf wilt kijken hoe u moet rijden als u op vakantie gaat etc. We gaan het allemaal oefenen in deze workshop.

Contact:

Henk Denissen
📱 06 519 153 16
📧 cv@contact50udenhout.nl

Docent:

Pia Dahlhaus

Plaats:

de Peppel lokaal 1.06
Zeshoevenstraat 36 Udenhout

Tijd:

13:30 uur tot 15:30 uur

Aantal lessen:

1 of 2 per onderdeel

Data:

ma 04/10 CONTACTEN
ma 11/10 en 18/10 WHATSAPP
ma 25/10 MAIL
ma 01/11 en 08/11 SAFARI
ma 15/11 CAMERA
ma 22/11 FOTO’S ordenen
ma 29/11 TELEFONEREN (niet iPad)
ma 06/12 WACHTWOORDEN
ma 13/12 AGENDA
ma 20/12 NAVIGATIE

Kosten:

leden € 8,50 max € 59,50;
anderen € 10,00 en max € 70,00
afhankelijk van het aantal workshops waarvoor wordt ingeschreven.
U krijgt een gratis kopje koffie of thee tijdens de pauze.

Aanmelden:

tenminste vijf dagen vóóŕ de aanvang van de betreffende workshop.

Privacy:

  Voor elke deelnemer een afzonderlijk formulier invullen a.u.b.

  Aanhef: (verplicht)
  DhrMw

  Naam: (verplicht)

  huisnr.*
  Woonplaats* (verplicht)

  Telefoon: (gewenst)

  Uw e-mailadres: (gewenst)

  KBO lidmaatschapsnummer:

  Schrijft in voor: (meer keuzen mogelijk)
  ma 04/10 CONTACTENma 11/10 en 18/10 WHATSAPPma 25/10 MAILma 01/11 en 08/11 SAFARI (internetten)ma 15/11 CAMERA (gebruiken)ma 22/11 FOTO'S (bewerken, ordenen)ma 29/11 TELEFONERENma 06/11 WACHTWOORDENma 13/12 AGENDAma 20/12 NAVIGATIE

  Betaalwijze: (verplicht)
  Eenmalige incassoMeedoenregelingGeen eenmalige incasso

  Bankrekeningnummer in IBAN formaat 18 tekens (verplicht)

  Ondertekening: (verplicht)
  Ik ga akkoord met eenmalige incasso
  Uw klantnummer van de gemeente Tilburg (verplicht)

  Ondertekening: (verplicht)
  Ik ga akkoord met afschrijving uit mijn tegoed

  Privacy verklaring (verplicht)
  Ik ben bekend met de eerder genoemde verklaring AVG

  Opmerking:

  cursussen iPhone iPad
  Scroll naar top