Ontspanning en beweging


De zeer gewaardeerde vrij­willigers van de werkgroep O&B organiseren veel verschillende activiteiten. Deze hebben allemaal als doelstelling om zowel lichaam als geest soepel en jeugdig te houden en tegelijkertijd een invulling te geven aan het onderhouden van een groot aantal sociale contacten. Gezien het grote aantal deelnemers, variërend in leeftijd van 50 tot 101, voorzien deze activiteiten duidelijk in een behoefte. Maar er is altijd ruimte voor meer geïnteresseerden.

Ontspanning
De ontspannende activiteiten – bingo, kaarten, quilten, legpuzzelen – vragen van de deelnemers allereerst een geestelijke inspanning. Het bezig zijn met de activiteit geeft de mogelijkheid om even los te komen van de dagelijkse zorgen en dat ontspant.

Beweging
De inspanningen die de deelnemers verrichten bij fietsen, wandelen (waaronder natuurwandelingen en nordic walking), koersbal, lijndansen en qigong dragen bij aan een goede lichamelijke conditie.

Bij elk van deze activiteiten is een geschoolde docent of een zeer ervaren begeleider aanwezig. Deze activiteiten vragen om extra aandacht voor de technische kanten van het bewegen, waardoor de dagelijkse zorgen naar de achtergrond gaan en dat ontspant.

Alle activiteiten die de vrijwilligers van de werkgroep O&B organiseren zorgen ervoor, dat de deelnemers met elkaar in gesprek kunnen raken. Dat geldt ook voor de legpuzzelaars, wanneer zij in het TrefpunT Senioren een nieuwe puzzel komen uitzoeken.

Activiteiten belangrijk voor elke 50-plusser
Udenhout biedt een prettige omgeving om in te wonen. Met onze activiteiten willen wij alle 50-plussers de mogelijkheid bieden om daarvan zo lang mogelijk te genieten: rustig ouder worden, waaraan werken aan de geestelijke en lichamelijke conditie in een gezellige omgeving kan bijdragen. We nodigen alle 50-plussers uit Udenhout en Biezenmortel dan ook uit om zich aan te sluiten bij de verschillende activiteiten. Tevens staan we open voor nieuwe ideeën, die invulling kunnen geven aan de doelstelling van de werkgroep.

Contact:

Scroll naar boven