ZomervakantieActivititeit: Bezoek auto- en poppencollectie

Op dinsdag 1 augustus 2023 kregen de leden can Contact50 een kans om kennis te maken met de privécollectie oude auto’s van Wil van de Camp.

Wil is al vele jaren lid van onze vereniging en de uitnodiging lag al enige jaren op de plank. Nu was het dan zover. We worden ontvangen door Wil en zijn dochter met koffie, thee en iets lekkers. Intussen vertelt Wil van zijn hobby’s: de oude auto’s, zijn meccano en de poppenverzameling van zijn vrouw Annie. Daar gaan we allemaal kennis mee maken.

We lopen langs straatnaambordjes van Franse beroemdheden naar zijn garage. Daar horen we hoe André Citroën, als Amsterdammer naar Parijs vertrekt en de stichter wordt van het beroemde merk. In de schatkamer daarnaast vergapen we ons aan: een Citroën type A uit 1920, en Renault KZ uit 1923, een Citroën B14 uit 1928, een Citroën AC4 uit 1930, een Citroën Rosalie 10A uit 1934 en een Peugeot 304S uit 1974.

Bij de restauratie van de auto’s heeft ook Annie veel bijgedragen. Maar aan het aankleden en maken van poppen was haar echte hobby. In de woning staan nog veel herinneringen daaraan, tot steun en trots voor Wil.

Tenslotte nemen we nog een kijkje in ket kantoor, vol met Meccano toestellen. Wil is een gewaardeerd lid van het Meccano Gilde. Vol bewondering namen we afscheid met wat lekkers voor de gastheer van onze Udenhoutse Albert.

Een volledige fotoreportage vindt u hier (u moet daarvoor wel zijn ingelogd)

Scroll naar boven