Kennismaking met Ton de Jong

Als Ton de Jong ben ik in 1948 in Oss geboren en heb daar altijd gewoond. In die regio ben ik actief geweest als onderwijzer en directeur basisonderwijs. Na mijn arbeidzame leven ben ik als vrijwilliger voorzitter geweest van een stichting die sport voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk maakt. Ook ben ik dat geweest bij een stichting met het motto: “Vrijwilligers delen kennis, kunde en ervaring”.

In mijn jeugd heb ik een meisje uit Udenhout leren kennen en inmiddels zijn wij al heel wat huwelijksjaren samen gelukkig. We kregen 3 kinderen en hebben inmiddels 4 kleinkinderen. Omdat niemand daarvan meer in de eigen buurt woont, woning en tuin erg groot zijn, ontstaat het idee uit te gaan zien naar een andere woonplek. We gaan op zoek naar een leeftijdsbestendige woning in de buurt van kinderen en kleinkinderen. Na lang zoeken stuiten we bij toeval op een woning in Udenhout. Ondertussen wonen we daar 1 jaar en de woning, buurt en omgeving bevallen goed.

Op zoek naar vrijwilligerswerk heb ik me aangesloten bij de groep personen die beurtelings het kapelletje ’s morgens opent en ’s avonds weer afsluit en heb me als secretaris verbonden aan magazine De Draad. Dan belt Henk Kuijpers op. Hij zoekt aanvulling voor het bestuur van Contact50. In feite belt Henk naar mijn vrouw. Maar omdat zij al genoeg om handen heeft, speelt ze de vraag door naar mij. Na een kennismakingsbezoek begrijp ik dat er een vrijwilliger nodig is met als taak PR. Dat houdt onder meer in het verzorgen en distribueren van Cont­Actueel.

Daar hoop ik binnenkort mee te gaan starten. Als eerste staat gepland een kennismakingsbezoek met de mensen die op Landpark Assisië de pagina’s van ContActueel aan elkaar nieten, insteken en ordenen. Vervolgens maak ik kennis met de bezorgers van Ons en ContActueel. Ik zie daar erg naar uit en hoop veel teksten aangeleverd te krijgen om de ContActueel mee te vullen.

Contact50 Ton de Jong
Scroll naar boven