2022 04 28 Dagfietstocht Essen België

Bij het vliegveld en militair terrein Polygoon bereiken we het meest zuidelijke punt (21) en gaan daarna noordelijk voor een pauze bij de Bakkersmolen in Kalmthout. (70-58)

En dan, dan is het nog meer 15 km door de Kalthoutse bossen terug naar de fietsen. Einde van een fantastische fietsdag.

Om 9:30 uur staan de auto’s met fietsen klaar om te vertrekken naar Essen in België. Op het startpunt gaat het restaurant ‘de Bosrust’ pas om 11:00 uur open, daarom wordt er eerst nog een kopje koffie gedronken bij Wil en Jeanne in ’t Trefpunt.

Iets voor elven arriveert de stoet bij de Kleine Horendonk 8, 2910 Essen, België. (52-53) Tijd voor een tweede kopje koffie en een halfuurtje later zit iedereen op de fiets.

Er staat een tocht van 50 km op het programma. Eerst in zuidelijke richting naar het vliegveld van Brasschaat en dan iets westelijker over Kaltmthout terug terug naar het startpunt.

Als snel komt in het bijzondere natuurreservaat ‘De Maatjes’ de uitkijktoren ‘de Klot’ in zicht. (53) Volgens het bordje ligt Gooreind maar 7,1 km verder maar voor ons is het nog 15 km fietsen voordat we daar om 13:00 uur  het Kochsegoed bereiken. (06-20) Bij dit restaurant van de sporthal in Gooreind staat Wendy en het personeel klaar voor de lunch.

Scroll naar boven