Muziek luisteren met Theo Vossen

Aanmelden

Denkt u dat klassieke muziek ‘zwaar’, ‘saai’, ‘niks voor mij’ is? Toch neuriet en deint u ongetwijfeld vol overgave mee met de Waltz nr 2 van Sjostakovitch: ‘Laaa laala laaa’. En nu wilt u vast begrijpen hoe dat komt: Wie is die Sjostakovitch, wat componeerde hij nog meer en wat heeft hem in zijn werk gedreven? Dat treft: u kunt zich nu aanmelden voor de muziekluistermiddagen en ontdekken, dat klassieke muziek wel degelijk iets voor u is.

Trouwe deelnemers aan deze middagen merken elk jaar opnieuw, hoe docent en dorpsgenoot Theo Vossen hun liefde voor klassieke muziek een nieuwe impuls weet te geven. Daarvoor zijn onze muziekluistermiddagen in Het oude Raadhuis in Udenhout nu precies bedoeld.


Theo aan het woord:
„Vorig seizoen kwamen we in contact met de impressionisten Debussy en Ravel en luisterden we ook naar Spaanse componisten, die vaak in Parijs verbleven en met Debussy en Ravel bevriend waren.

De eerste twee luistermiddagen van dit jaar zullen in het teken staan van een reactie op vormvervagende muziek en van verder voortschrijdende ontwikkelingen in harmonie, ritme, vorm en structuur.

Als eerste gaan we ons bezig houden met leven en werk van Igor Strawinsky. Hij woonde ook enige jaren in Parijs; hij componeerde veel instrumentale muziek, bijna geen opera’s, maar juist wel veel balletten.

Tijdens de tweede middag maken we kennis met de muzikale ontwikkeling van Dimitri Sjostakovitch en zijn strijd tegen Stalin en het communisme in de Sovjet Unie. Ook maken we kennis met een van zijn leerlingen Nodar Gabunia.

De derde luistermiddag gaat over iets heel anders…; ik zou het willen noemen: Nieuwe inzichten in de Mattheus Passie van Johann Sebastiaan Bach. Na Bach ’s dood heeft Felix Mendelssohn vele jaren later dit Meesterwerk als eerste opnieuw durven uitvoeren. Inmiddels wordt dit werk in de passietijd alleen al in Nederland wel honderd keer uitgevoerd. Het is populair en wordt soms zelfs met Nederlandse tekst uitgevoerd. En nu zijn er weer nieuwe inzichten… .
Veel luisterplezier,
Theo Vossen”.

U bent van harte welkom in Het Oude Raadhuis, waar ook dit jaar weer de Firma Rob Hoppenbrouwers belangeloos zal zorgen voor een prachtige geluidsinstallatie. Tot en met 28 februari kunt u zich aanmelden via onze website of met het aanmeldformulier.

Contact:

Plaats:

Het Oude Raadhuis,
Slimstraat 2, 5071 EJ Udenhout

Tijd:

woensdag 4, 11 en 18 maart
van 14:00 uur tot 16:00 uur

Kosten:

Leden: € 25,00, niet-leden: € 30,00
inclusief een kopje koffie of thee

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Scroll naar boven