WG2 Werkgroep Cultuur en Vorming

Met ingang van 2024 zijn de werkgroepen Cultuur en “Cursussen en vormiong” samengebracht in éen nieuwe werkgroep: Cultuur & Vorming. We blijven ernaar streven een gevarieerd programma te bieden voor een brede groep geïnteresseerden in culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Door het geringe aantal vrijwilligers is het nu niet mogelijk om veel nieuwe initiatieven te ontplooien. Graag roepen we belangstellenden op zich te melden bij de coördinator.

Voor de 1e helft van 2024 staan de volgende activiteiten gepland:

Digitaal
Op aanvraag een cursus in het omgaan met digitale media. Dat kan zijn: omgaan met de smartphone of tablet, veilig zoeken op internet, e-mail lezen en versturen, orde op de pc, fotoboek maken. Bij 3 aanmeldingen start de cursus.

Lesprogramma Klik & Tik
De lessen worden gegeven in de bibliotheek door onze docenten. U leert op eigen tempo de basis van computergebruik in een landelijk programma met ondersteuning van videofilmpjes. Aanmelden via de openbare bibliotheek Udenhout. Daarnaast bieden we hulp aan huis bij digitale problemen. Eén op één ondersteuning bij u thuis, uitsluitend op afspraak. Vraag naar de mogelijkheden.

Cultuur en Vorming
Museumbezoek met rondleiding met de Museumgroep. Deelname middels de Museum-appgroep. Deelnemers hebben de beschikking over een smartphone en kunnen zelfstandig met het openbaar vervoer reizen.

Filosofie­Podium en FilosofieGesprek in samenwerking met de bibliotheek Udenhout. We sluiten aan bij het thema van de Maand van de Filosofie. Verder organiseren we enkele lezingen over geschiedenis, actuele problematiek of kunst.

Ook een Natuur- en cultuurwandeling in het Sterrenbos in de Oude Warande bij Tilburg onder leiding van een ervaren gids staat op het programma, evenals een rondleiding in het Regionaal Archief Tilburg.

Voor verdere informatie over data, locatie en docenten: volg de berichtgeving in ContActueel, De Wegwijzer en deze website.

Contact:.

Henk Denissen
📱 06 519 153 16
📧 cv@contact50udenhout.nl

Scroll naar boven