Werkgroep Cursussen en vorming

In het jaarboekje 2022 schreven we al dat de animo om computer- en smartphonecursussen te volgen sterk afneemt. We vinden dat vreemd, want juist in deze tijd waarin de ‘ouderwetse’ telefoon is ingeruild voor een complexe smartphone is, is uitleg en scholing hard nodig. Reacties van mensen, die gebruik maakten van onze specifieke scholing, zijn positief. Er werden nieuwe vaardigheden ontwikkeld en het bleek dat er nog veel meer te leren is.
Corona is voorbij, samenkomen mag weer. Corona is geen reden meer om weg te blijven.
We zijn 2022 voorzichtig weer begonnen. Zoals gezegd was de toestroom naar digitale lessen matig. Wel was er volop belangstelling voor het kunstonderwijs van John Lommen en het FilosofiePodium dat we samen met de bibliotheek organiseerden.

Cursussen/workshops digitale vaardigheden
In kleine groepen leert u omgaan met de mogelijkheden van de digitale apparaten en het gebruik van internet en e-mail. Overheden, zorgaanbieders en -instellingen, nutsbedrijven en nog meer, richten zich tot u via e-mail en internet. Het gevaar van phishing, fraude is voor ons allen een zorg. Wij willen u digitaal weerbaar maken, zodat u niet met schrik, maar met plezier uw laptop aanzet. Is de angst dat het verkeerd gaat dan nog niet weg, dan biedt de werkgroep individuele hulp bij digitale problemen.
Iedereen, maar vooral onze oudere leden die niet gewend zijn in de omgang met de computer en smartphone, willen we digitaal weerbaar maken. We verwachten per onderwerp maximaal 2 of 3 deelnemers te kunnen verwelkomen. Dan gaan we niet in ons leslokaal zitten, maar biedt de docent een huiselijke omgeving. Bent u de enige cursist, dan kan het zijn dat de docent bij u aan huis komt. Deze service is per les duurder dan een groepsles. Maar u leert meer in kortere tijd, dus per saldo goedkoper.

Sinds kort werken enkele van onze docenten in de bibliotheek aan het lesprogramma Klik & Tik. Dit is een lesprogramma voor iedereen die een computer wil gaan gebruiken maar niet goed weet hoe. Aan bod komen typen, e-mailen en het gebruik van internet. Er zijn filmpjes die laten zien hoe het werkt om het ‘computeren’ eenvoudiger te maken.

In de maandelijkse ContActueel en onze website publiceren we de cursussen en workshops die we aanbieden en leest u hoe u hierop kunt inschrijven.

Het actuele aanbod vindt u op deze pagina.

Vorming: lezingen en lessenseriesLiefhebbers van kunst, cultuur, wetenschap, bouwkunde, geschiedenis en/of muziek kunnen in de loop van dit jaar deelnemen aan een of meer bijeenkomsten.
De leden van de werkgroep hebben plannen om voor u interessante en boeiende middagen en/of avonden te organiseren. Aan de orde komen allerlei onderwerpen, voor ieder wat wils. Na afloop van de lezingen kunt u napraten met de docent of andere aanwezigen. U ontmoet mensen die in dezelfde onderwerpen geïnteresseerd zijn. Ook hier geldt: houd de ContActueel en onze website in de gaten.

Hulp aan huis bij digitale problemen
Al vele jaren bieden we één op één ondersteuning bij digitale problemen zoals:

  • een niet goed werkende computer/laptop/printer;
  • problemen met het gebruik van Windows10, internet of e-mail;
  • problemen met het gebruik van de mobiele telefoon, iPad of tablet;
  • niet goed werkend of problemen met internet, wifi of (smart)televisie.

Voor individuele kunt u telefonische een afspraak maken met
Toon ☎ Robben 013-511 2050 of de coördinator.

Vindt u niet terug wat u zocht of hebt u andere ideeën, neem dan contact op met de coördinator van deze werkgroep.

Contact:

Henk Denissen
📱 06 519 153 16
📧 cv@contact50udenhout.nl

Scroll naar boven