Terugblik Ggoudmarkt

Ggoudmarkt, Gelukkig en gezond oud worden

Op zondag 14 april is de centrale ruimte van De Eikelaar, oftewel het Atrium, in gebruik als marktplaats. Tijdens een drukbezochte Ggoudmarkt beheren veel vrijwilligers van organisaties op het gebied van activiteiten, gezelligheid en ondersteuning een marktkraam. Uit Udenhout zijn onder meer present de EVAgroep, ‘t Heem, Buurtpreventie en Sint Vincentiusvereniging. Uit de regio geven bijvoorbeeld Contour de Twern, Thebe en de Alzheimerstichting een inkijk in hun doelstellingen op het gebied van ouderenzorg.

Contact50 is er uiteraard ook, zelfs met twee marktkramen. Die zijn nodig om een overzicht van de vele activiteiten van de vereniging te tonen.
Zo wordt duidelijk dat men op het gebied van ontspannen en bewegen kan deelnemen aan bingo, biljarten, fietsen, kaarten, koersbal, lijndansen, qigong, puzzeluitleen, quilten en wandelingen. Van qigong wordt tijdens de marktmiddag een demonstratie verzorgd.
Op het gebied van cultuur en vorming valt te kiezen uit muziek, lezingen, bezoeken aan musea en tentoonstellingen, reizen, cursussen voor laptop, tablet en smartphone.

Tot het terrein sociale contacten en welzijn worden gerekend: koffiemomentje, speciale zomeractiviteiten, ontspanningsmiddagen, samen uit eten, kerstvieringen en koken voor mensen met dementie en men kan terecht in het Repaircafé.

Wellicht de meest bekende activiteit van Contact50 valt onder belangenbehartiging. Uitleg hierover vindt op deze zondagmiddag plaats in een aparte spreekkamer. De vrijwilligers van dat onderdeel hebben afgelopen weken trouwens een drukke tijd gehad met het hulp verlenen bij belastingaangiften.

Op de markt wordt bezoekers gevraagd een enquête in te vullen. Contact50 is immers constant bezig met het verbeteren van haar diensten en activiteiten. Daarom wordt gevraagd naar de mening over voorkeuren voor activiteiten; wat wordt er gemist en is men wellicht geïnteresseerd in het deelnemen aan een werkgroep of ambieert men een functie in het bestuur van de vereniging.

Een verrassende activiteit waaraan men kon deelnemen was het boogschieten. Dat onderdeel was opgesteld in de binnentuin van De Eikelaar.
Voor meerdere foto’s over de Ggoudmarkt zie:
🌐 www.contact50udenhout.nl

Contact50 Udenhout blijven leren
Scroll naar boven