Ingezonden berichten

Toneel in de buitenlucht
Theaterproducties Tilburg (voorheen De Torenspelers)
presenteert in het buitengebied Moerenburg een nieuwe bewerking van de Griekse tragedie Antigone. Het stuk heet: Un Coeur Solitaire. Vier ervaren spelers onder regie van Lisa Ruskus brengen het oude verhaal naar onze tijd.

Plaats:     Allemans, Kommerstraat 2a, Tilburg.
Parkeren: RKSV Were Di (5 minuten lopen)
Datum:    zat. 1 juni om 14.30 en 20.30 uur
                zon. 2 juni om 14.30 uur
Kosten:    € 12,50
Tickets:   🌐 uncoeursolitaire.wordpress.com/tickets/

Aan de slag met plan voor energievoorziening
Vanuit de energiecoöperatie Udenhout en de Green Deal Udenhout (GDU)* is veel draagvlak om te starten met een plan voor energievoorziening in het dorp. In Udenhout is nog geen aardgasvrije oplossing in beeld. Zoals we in de Transitievisie Warmte (TVW) beschrijven, willen we met de gemeenschap onderzoeken wat kansrijk en haalbaar is.

*Green Deal Udenhout is een samenwerking van de partijen: Dorpsraad Udenhout, Energie Coöperatie Udenhout, Contact 50, TBV wonen en gemeente Tilburg met als doel een beter milieu en duurzamer en leefbaarder dorp en wijk.

Hoe gaan we van start?
De komende weken gaan we met verschillende partijen en organisaties in gesprek. Het gaat om verkennende gesprekken om te kijken bij welke partijen energie zit om samen te werken aan een wijkuitvoeringsplan voor energievoorziening. Op basis van deze gesprekken brengen we de essentiële partijen bij elkaar en spreken we het vertrouwen naar elkaar uit om samen een plan te maken.

Vervolgens gaan we aan de slag met het verfijnen van een analyse van het dorp en brengen we de wensen van en voor het gebied in kaart, kijkend naar de gebouwen, inwoners, woonwensen, infrastructuur, toekomstige plannen en opgaven voor het gebied. Hierover volgt later meer informatie. Ook geven we samen met partners en inwoners invulling aan een plan voor communicatie vervolgstappen.

Alleen samen kans van slagen.

Het dorp verduurzamen kan alleen als inwoners, gemeente en organisaties samen optrekken en niet alleen kennis en inzichten maar ook vragen, ideeën, zorgen en wensen delen. Dit uitvoeringsplan voor de energievoorziening maken we dus ook letterlijk samen.

Meedenken? Meld je!

Heb jij ideeën, zorgen of vragen over het proces om te komen tot een plan voor een aardgasvrij Udenhout? Of wil je graag actief op de hoogte gehouden worden over de stappen die we met elkaar zetten of meedenken? Wij gaan graag met je in gesprek.

Wil je meer algemene informatie over wijkuitvoeringsplannen? Of lezen waar we in Tilburg nog meer aan de slag zijn?
Je vindt alle informatie op:
🌐 www.duurzamertilburg.nl/wijkuitvoeringsplannenenergie

Contact50 Udenhout ingezonden bericht
Scroll naar boven